JegFårDøden1400Jeg får døden, Ane-Marie Kjeldberg

Paperback – 392 sider. 

Køb papirbogen som gave og få e-bogen med til dig selv!

Kun 200 kr inkl moms og fragt!
(Kontakt os på candiedcrime(at)gmail.com, hvis du foretrækker andre måder at betale på) 

Hospitalspræsten Ester bliver tilkaldt i forbindelse med et dødsfald. En kvinde, som netop er udskrevet fra sygehuset, dør efter en blodstyrtning — 500 meter fra sit hjem og tilsyneladende alene. Nærmeste pårørende viser sig at være Esters gamle veninde Minna. Men nu kalder Minna sig Minnanette og færdes i det nyspirituelle fællesskab Jurten. Og så er hun bange. Dødsens angst for noget, hun ikke vil fortælle.

Flere bizarre og gådefulde hændelser følger. Ester og den unge hospitalspsykolog Andreas indser, at noget er rivende galt i det alternative miljø omkring Minna.

”Nej!” råbte Minna inde i gangen. ”Forsvind! Vig bort!”

”Hun er blevet gal,” sagde Ester.

”Det er bare os,” råbte Andreas mod ansigtet bag ruden. ”Ester og Andreas.”

I det øjeblik gik det op for Ester, at Minnas blik ikke var rettet mod hende og Andreas, men mod noget bag dem. Hun vendte sig.

Modsat kursuslængen lå en lille hvid bygning – sikkert et gammelt hønsehus – med en klynge af buske foran. Og der var nogen. En menneskeskikkelse aftegnede sig mod den lyse væg. Den stod bare der, gav sig ikke til kende, rørte sig ikke, men betragtede dem tydeligvis ufravendt. Lurende og tyst som et dyr på jagt.

Jeg får døden er Ane-Marie Kjeldbergs fjerde roman. Hun har desuden udgivet en række noveller og fagbøger.

”Troværdigt og medrivende” – Politiken om Marcipansøstre.

”Forfatteren afslører en stor indsigt i den menneskelige psykologi” – Litteratursiden.dk om Kjeldbergs ’Aktstykker’.

Krimiforfatter Hans Schmidt Petersen:

Politiet interesserer sig ikke for sagen. For dem var døden en ulykke efter en stor operation. Sådan ser Ester, sygehusets præst, og Andreas, sygehusets psykolog, ikke på det. Og med et er vi havnet i en hel verden af esoteriske foreteelser, som vi så sjældent hører om, selv om vi burde, fordi den er stor.

Vi hører om eksistentielt truede mennesker, der søger et holdepunkt, vi hører om magtbrynde og kynisme. Først og fremmest oplever vi dog et eventyr sammen med Ester og Andreas. Et farligt, dødbringende eventyr, med et bestialsk mord og pludselige, rørende indblik i den menneskelige natur. Et eventyr, der til sidst byder på en fuldstændig overraskende, tragisk vending, der hæver denne krimi langt ud over det ordinære.

Dott-2Anmeldelser på Litteratursiden:

Bibliotekar Erling Lykke:

Ane-Marie Kjeldberg har med denne krimi indskrevet sig i rækken af danske kvalitetskrimiforfattere. Det er forfatterens første krimi. Plottet er gennemtænkt og elementært spændende, og forfatteren formår at holde spændingen til det sidste. Med mellemrum afbrydes romanens fremadskridende handling af den formodede gerningsmands tanker. Det tilføjer historien en vis gysereffekt og bidrager til at øge spændingen. Persontegningen virker ægte og troværdig.

Mag Art Louise C. Larsen:

Sansningerne flokkes på hver en side med en fornemmelse af dyrets vejring. Der indsnuses, lyttes, fryses og sammenlignes. “Hendes ansigt fik samme gråhvide farve som løvetand i frø” er en sætning, man straks genkender som Ane-Marie Kjeldbergs, og som i krimiens verden bliver en sansning til et muligt spor, der samles ind ind for at se, om der skulle opstå et mønster. Der er mønstre til krimigådens løsning og mønstre til fortrolig inddragelse af læseren, når det samme lunende uldstykke glemmes og hentes på tværs af en dramatisk nat.

 

****


Dott-1

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem