Flygtninge1AFRIKAS SIDSTE FLYGTNINGE

Til trods for at denne kortroman om flygtninge foregår i fremtiden, er handlingen skræmmende aktuel. Den danske soldat David udstationeres i Afrika, men et møde med den lille pige Nouha og hendes familie sætter sig som ar på sjælen. En historie, hvor medmenneskelighed og kynisme, følelser og storpolitiske hensyn kæmper om overtaget.

I stedet for mennesker er der nu kvadratkilometer efter kvadratkilometer af solpaneler, som leverer strøm til forbrug og brintfabrikation til et væksthungrende Europa. Aldrig i historien har den vestlige verden haft så meget energi til rådighed per indbygger.

Tidligere udgivet i antologien “Sidste opgave og andre historier fra fremtiden” (BoD 2012).

Vejledende pris: 39 kr.

Hvad anmelderne sagde om den oprindelige antologi

“Under læsningen forførtes jeg undertiden til at tro, at fortællingerne var autentisk journalistik.”

“Hver fortælling giver en mulig fremtidsvision. Tragiske, barske, umenneskelige forhold for personerne i kontrollerede samfund uden plads til individuelle hensyn. Alligevel, viser det sig, er det menneskelige aspekt, medfølelsen, kærligheden og sårbarheden, levende under overfladen.”

“Handlingen opleves som meget vedkommende, og på trods af fremtidsperspektivet uhyre aktuel. Det er et godt og velgennemtænkt bud på, hvor den nuværende politiske udvikling kan føre os hen.”