krystalnætter600KRYSTALNÆTTER

Dorte Hummelshøj Jakobsen

Paperback, 228 sider

ISBN 9788799574209

 

 KUN 139 kr inkl fragt!

Send en bestillingsmail til candiedcrime(at)gmail.com.

 

 

En familie flygter fra jødeforfølgelserne i Berlin, og en mor fortæller sine børn, at friheden venter forude. Men vil det lykkes dem at skabe en ny, tryg tilværelse i Skandinavien?

Tredive år senere forsvinder tiårige Lars-Ole fra en søvnig landsby i Vendsyssel, og efter måneders efterforskning står politiet stadig på bar bund. Den snigende uhygge breder sig, da endnu en dreng forsvinder. Lars-Oles bedste ven har besluttet sig for at tage affære. Kan en stædig og intelligent dreng klare, hvad politiet har opgivet, eller må han også betale med sit liv?

Krystalnætter – historien om vold og ondskab, som skaber dønninger helt frem i tressernes hyggelige og fredelige Vendsyssel. Bogen er Dorte Jakobsens anden, selvstændige kriminalroman.

 

KRYSTALNÆTTER vandt Saxo Publishs fødselsdagskonkurrence i 2013

Bogen fik følgende udtalelse med fra redaktør Lise Dalmeijer

”Krystalnætter” er en meget anbefalelsesværdig historisk spændingsroman, der fanger læseren fra første anslag. Vi er sat tilbage i Berlin i 1938. Det er Krystalnatten, og en jødisk familie forbereder sig på en farefuld flugt til Skandinavien. Derefter springer historien knap 30 år frem til 1967 til den lille jyske by Kalum i Vendsyssel. Den unge Lars-Ole på 13 år er forsvundet, og hans bedste ven Niels er fast besluttet på at finde ud af, hvad der er sket ham. Det er politiet også, men Niels er mange skridt foran dem i opklaringen. Spørgemålet melder sig. Hvad har alt dette med Krystalnatten at gøre og med den jødiske familie på flugt fra nazisterne? Og snart former sig nogle skæbnesfortællinger, som er meget større, end lille bitte Kalum. Romanen er vejdrejet og plotmæssigt lige i skabet. Dorte Hummelshøj Jakobsen skriver, så man nærmest ikke lægger mærke til, at man læser. Det er en stor bedrift i sig selv. Sproget trækker fuldstændig uproblematisk sit vejr, og vi er dykket ned 60’ernes Danmark uden at det bliver påtaget eller besynderligt. Det er bare godt.

 

Georg Adamsen, Goodreads

“Krystalnætter er en velskrevet, spændende, til sidst meget spændende roman. Den forfalder ikke til urealistiske virkemidler, selv om det måske i første omgang kunne virke sådan. Der er en form for psykologisk “logik” i plottet, som, så vidt jeg kan vurdere, hænger godt sammen. Men forfatteren kan ikke frikendes for også at ville drille os lidt undervejs.”

 

Christian Dirksen, Facebook

“Dorte mestrer i det hele taget det danske sprog. Det er en fornøjelse at se hvordan forfatteren bruger det til en præcis karaktertegning gennem meget varierede gestus. Sjældent fortæller hun med ’tell’ hvilket humør en person er i, langt oftere får læseren det præsenteret gennem handlinger eller tics. Jeg har fået meget ud af at lægge mærke til hvor raffineret, varieret og kortfattet det kan gøres. Her er en forfatter som kan sit håndværk.”

“Karaktertegningen er præcis og overbevisende, det er let at se personerne for sig med de nærmest impressionistiske penselstrøg som Dorte benytter.”

 

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem